Основні правила установки кондиціонера — Київ Комфорт

Основні правила установки кондіціонера


В даний час найпоширенішим типом кондиціонерів є спліт-система, що складається з внутрішнього і зовнішнього блоків. До кожного з блоків пред'являються свої вимоги по монтажу.

Правила установки кондіціонера: внутрішній блок

Стандартний пакет монтажних робіт по установці внутрішнього блоку включає в себе кріплення корпусу і проводку магістралі до 3 метрів. Додаткові послуги (подовження траси, дозаправка фреоном, демонтаж старого кондіціонера, подовження електричного кабелю, штроба стіни під труби тощо) обумовлюються замовником та сервісним центром в індивідуальному порядку.

У середньому спліт-система споживає 1,5-2 кВт електроенергії. Бажано, щоб на кондіціонер від електричного розподільного щитка була проведена окрема лінія з власними запобіжниками.

Перед монтажем блоку необхідно визначитися, як прокладати магістраль: "утапливать" в стіну або проводити на її поверхні. Небажано проводити пристрій штроб в горизонтальних швах між плитами і в несучих стінах панельних будинків.

При виборі місця для монтажу кондіціонера слід керуватися таким принципом: мінімум відстані від зовнішнього до внутрішнього блоку - максимум продуктивності агрегату. Не варто забувати і про те, що у внутрішнього блоку не повинно бути перешкод для повітрообміну: відстань до стелі повинне бути не менше 10 см, а до предметів інтер'єру єру єру знизу - 70-100 див. Блок не слід монтувати над радіаторами опалення: до нього повинен бути підхід для сервісного обслуговування. Не можна встановлювати кондиціонер таким чином, щоб потік холодного повітря дув на людину.

При виборі кріпильних елементів слід враховувати естетичне оформлення приміщення.

Правила установки кондиціонерів: зовнішній блок

Зовнішній блок кондіціонера кріпиться на рівну та стійку поверхню. Як стіна, так і кріпильні елементи повинні володіти великим запасом міцності, щоб витримати вагу корпусу - близько 50-60 кг Небажано монтувати блок конденсатора на стіни з газобетону.

Зовнішній блок повинен бути встановлений без найменших перекосів у всіх площинах. Оптимальні для нього місце - на відкритому балконі і під навісом.

Згідно з технічним нормативам, трубка, яка відводить воду повинна входити в систему каналізації. Якщо цю умову виконати неможливо, необхідно влаштувати стік води таким чином, щоб рідина, стікаючи, не потрапляла на перехожих.

При монтажі зовнішнього корпусу необхідно залишити між ним і стіною зазор шириною не менше 10 см для оптимального охолодження блоку.

Після з'єднання єднання єднання фреонової магістраллю внутрішнього і зовнішнього блоків необхідно провести вакуумацию всіх з'єднання єднання єднань.

Знаті правила монтажу кондіціонера важливо, однак це зовсім необов'язково, якщо прилад будуть встановлювати фахівці компанії "Київ Комфорт". Ознайомитися з переліком послуг і прайсом ви зможете на сайті kievkomfort.com.ua.

Популярні продукти