Підбір кондиціонера по площі приміщення — Київ Комфорт

Підбір кондіціонера по площі приміщення


Принциповим критерієм у виборі кондіціонера є відповідність його потужності, площі кондиціонованого приміщення.

Підбір кондіціонера по площі: маркування кліматичного обладнання

Першочерговим завданням будь-якого кліматичного обладнання є саме охолодження повітря, а не обігрів, відповідно, при виборі кондіціонера потрібно орієнтуватися саме на цю величину. Узагальнена формула співвідношення потужності охолодження і обсягу приміщення - 1 кВт на 25-30 кубічних метрів. З урахуванням середньостатистичної висоти стель у сучасних приватних і багатоквартирних будинках виходить, що агрегат потужністю 1 кВт здатний ефективно охолоджувати кімнату площею близько 10 квадратних метрів.

На практиці дані співвідношення величин виробники кондиціонерів висловлюють цифровий маркуванням:

  • 7 - такою цифрою позначають кондиціонер з потужністю охолодження повітря, що дорівнює 2 кВт, цей агрегат підійде для кондиціонування приміщення площею до 20 кв. м.
  • 9 - кондиціонер з потужністю охолодження повітря 2,5-2,6 кВт; модель відмінно підійде для кондиціонування кімнати площею 26 кв. м.
  • 12 - кондиціонер з потужністю охолодження повітря 3,5 кВт; підійде для кондиціонування приміщення площею до 35 кв. м. та ін.

Як вибрати кондиціонер площі з урахуванням специфіки і особливостей приміщення

Як правило, виробники кліматичного обладнання радять споживачам вибирати кондиціонери по площі з невеликим запасом потужності, щоб компенсувати теплопритоки ззовні. В ідеалі при обчисленні потужності кондіціонера враховуються: кількість тепла, що надходить з вікон і дверей, кількість людей, що знаходяться в кімнаті, кількість побутових і офісних електроприладів, що володіють тепловіддачею, тощо

Фахівці компанії "Київ Комфорт" допоможуть вам вибрати оптимальну модель кондіціонера по потужності і створити у вашому будинку комфортний мікроклімат. Ознайомитися з асортиментом кліматичної продукції ви зможете на сайті kievkomfort.com.ua.

Популярні продукти