Як вибрати тепловий насос для опалення будинку? Розрахунок теплового насоса — Київ Комфорт

Як вибрати тепловий насос для опалення будинку? Розрахунок теплового насоса


Тепловий насос є чудовою альтернативою традиційним системам опалення. Таке обладнання дозволяє повною мірою відмовитися від використання газу в якості основного енергоносія, вирішивши проблему високої вартості і низької якості пропонованих теплоресурсов. Відмовившись від газу, автоматично зникає проблема підключення будинку або приміщення до газопроводу, збільшується безпеку споруди і зникає необхідність регулярного сервісного обслуговування газових котлів. Крім того, дані обладнання високоефективне і довговічне.

Принцип роботи теплового насоса полягає в тому, що він переносити накопичену теплову енергію, одержувану з навколишнього середовища (землі, повітря або води) до теплоносія. Правильно підібране обладнання є ефективним, економічним і екологічним джерелом енергії для опалення та підігріву води. Тому дуже важливо знати, як вибрати тепловий насос і вміти розрахувати необхідну потужність пристрою.

Як вибрати тепловий насос для опалення будинку? Розрахунок теплового насоса, фото 0 

Як вибрати тепловий насос: основні правила

При виборі теплового насоса необхідно врахувати такі нюанси:

  • тип обладнання: теплові насоси діляться на види, в залежності від конструкції, і найбільш універсальними моделями є теплові насоси типу «повітря-вода» або «повітря-повітря»;
  • рівень шуму: устаткування під час роботи не повинна створювати незручностей як для власника, так і для сусідів;
  • клас енергоефективності: як правило, такі пристрої відносяться до класу «А», що говорити про низькому споживанні електроенергії; зверніть увагу, що при монтажі теплового обладнання необхідно використовувати тільки оригінальні деталі та комплектуючі, в іншому випадку, показник енергоефективності може змінитися;
  • функціональні можливості та інноваційні рішення: можна вибрати прості моделі або віддати перевагу автоматичним установок з різними датчиками, можливістю керування через Інтернет та іншими параметрами;
  • габарити і зовнішній вигляд: при виборі теплового насоса не потрібно забувати і про естетичний питанні — пристрій повинен акуратно і гармонійно виглядати в загальному оформленні приміщення.

Існують і інші характеристики, які слід враховувати. Більше деталей з даного питання можна дізнатися у кваліфікованих фахівців інтернет-магазину «Київ Комфорт».

Як вибрати тепловий насос для опалення будинку? Розрахунок теплового насоса, фото 1

Розрахунок потужності теплового насоса

Важливим питанням є розрахунок системи теплового насоса. Щоб правильно розрахувати потужність обладнання, необхідно дізнатися загальну опалювальну площу та ступінь теплоізоляції.

Розрахунок теплового насоса можна продемонструвати на прикладі. Загальна площа будинку з хорошою теплоізоляцією складає 100 м2. Рівень тепловтрати такого приміщення становить 50 Вт/м2, отже, загальна втрата тепла дорівнює 100 м2 х 50 Вт = 5000 Вт. В день для опалення приміщення необхідно 5000 Вт х 24 години = 120 кВт/рік. Також важливо врахувати і можливі тимчасові відключення — приблизно 4 години. Отже, остаточна цифра складі 120 кВт/рік /20 годин= 6 кВт. Тобто, для обігріву будинку знадобиться установка теплового насоса потужністю 6 кВт.

 Як вибрати тепловий насос для опалення будинку? Розрахунок теплового насоса, фото 2

Якщо обладнання планується використовуватися і для нагрівання води, тоді тепловий насос необхідно вибирати з більш високим показником потужності.

Компанія «Київ Комфорт» пропонує якісні і надійні теплові насоси різних видів від відомих торгових марок, а також монтаж і обслуговування даних систем. Досвідчені менеджери нададуть відповіді на виниклі питання, а також допоможуть з розрахунком системи теплового насоса для вашого будинку. Зв'язку язатися з ними можна за вказаними на сайті https://www.kievkomfort.com.ua/ телефонами або електронною поштою.


Популярні продукти