Схема установки і підключення кондиціонера — Київ Комфорт

Схема установки і підключення кондіціонера


Ефективність роботи побутового кондіціонера безпосередньо залежить від правильності його монтажу. Вірно обібрана схема установки кондіціонера дозволить "вичавити" з кліматичної системи максимум її можливостей і створити комфортний мікроклімат в приміщенні.

Класичним варіантом розташування спліт-системи є монтаж зовнішнього блоку під вікном, а внутрішнього - на правій, рідше лівої, стіни, перпендикулярній фасаду. При такому розташуванні блоків можна, навіть не "втоплюючи" міжблочні комунікації в стіну, максимально їх замаскувати. Крім того, дана схема установки кондіціонера вимагає найменших фінансових витрат для замовника і дозволяє у майбутньому безперешкодно здійснювати сервісне обслуговування обладнання.

Ще однією поширеною схемою підключення кондіціонера є експозиція, при якій зовнішній блок встановлюється на стіні, що примикає до фасаду, а зовнішній корпус кріпиться між вікнами. Візуально цей варіант виграє порівняно з будь-якою іншою схемою монтажу кліматичного обладнання. До того ж, фреонових трас магістраль є мінімальною, що дозволяє домогтися максимальної продуктивності кондіціонера. Однак істотним недоліком цієї установки є складність монтажних робіт на високих поверхах, а відповідно, і більш висока їх вартість.

При наявності балкона, стіни якого виконані з міцного матеріалу, здатного витримати великі навантаження, зовнішній блок можна закріпити на одну з його сторін.

У разі, якщо ширина простінка між вікном і перпендикулярної стіною більше, ніж довжина внутрішнього блоку, то внутрішній корпус, як і зовнішній, можна закріпити збоку від вікна по обидві сторони фасадної стіни.

Варіантів підключення і монтажу кондиціонерів досить багато. Досвідчені фахівці компанії "Київ Комфорт" обов'язково допоможуть знайті оптимальне рішення для будь-якого приміщення. На сайті kievkomfort.com.ua ви зможете ознайомитися з переліком наданих нашою компанією послуг та орієнтовними цінами на них.

Популярні продукти