Як розрахувати потужність кондиціонера? — Київ Комфорт

Як розрахувати потужність кондиціонера?


У шкірного виду побутової техніки є основна функція, для виконання якої вона створена, а в кожної функції є свій основний показник. Так, генеральною функцією будь-якого кліматичного обладнання є охолодження або обігрів певного приміщення до необхідної температури, а основним показником можливостей кондиціонера стає його потужність. Чим більша завдання покладається на техніку, тім більше ресурсномісткою вона повинна бути.

Розрахунок потужності кондиціонера – справа нескладна, треба тільки розуміти і враховувати всю наявну специфіку приміщення та мети використання техніки. Наприклад, якщо мова йде про малогабаритних квартирах, придбання потужного обладнання буде невиправданою тратою грошей і може бути доречним лише у разі відсутності центрального опалення та сильні морози за вікном. Альо, тім не менш, підбір кондиціонера залишається справою суто індивідуальним, так як для різних за площею, місцем розташування, планування квартир потрібні різні по потужності кондиціонери.

Приміром, якщо порівнювати дві навіть повністю ідентичні за планування кімнати, одна з яких розміщується на п'ятому поверсі та обернені вікнами на захід, а друга знаходиться на першому поверсі і затінена дерев, стає ясним, що квартира на верхньому рівні, з обіду яка прогрівається сонцем, вимагає більшої потужності від кліматичної техніки.

Багато сайтів, які реалізують кондиціонери, пропонують зручний онлайн-калькулятор для розрахунку кондиціонера. Інтернет-магазин kievkomfort.com.ua визволив своїх клієнтів від цієї необхідності, вказавши площу приміщення і потужність техніки в описі кожної моделі. Ну, а щоб самостійно розрахувати потужність, треба знати одне просте співвідношення: 1 кВт охолодження розрахований на 10 м кв. площі приміщення, таким чином, для кімнати в 25 кв м. потрібно купувати кондиціонер на 2,5 кВт.

Популярні продукти