Де краще встановити кондиціонер - місце установки кондиціонера — Київ Комфорт

Де краще встановити кондиціонер - місце установки кондіціонера


Щоб забезпечити максимально ефективну роботу кондіціонера, необхідно правильно розрахувати його потужність при купівлі, провести монтаж агрегату на професійному рівні і вибрати підходяще місце для його установки. І якщо за виконання перших двох завдань відповідають, як правило, менеджери магазину, рішення, де встановити кондиціонер, приймає безпосередньо покупець.

Завдання майстрів монтажу - лише надати загальні технічні рекомендації по установці кліматичного обладнання. Однак, щоб вибрати оптимальне місце установки кондіціонера, потрібно орієнтуватися не тільки на поради монтажників, але і на особливості конкретного приміщення.

Де краще встановити кондиціонер: компроміс технічних стандартів та ергономіки

Згідно технічним стандартам, кондиціонер найкраще встановлювати в близькому до вікна кутку, таким чином, щоб довжина фреонової магістралі не перевищувала 5 метрів. У деяких моделей кондіціонера при стандартній заправці фреоном зарекомендувала мінімальна довжина траси складає 3 метри, а в деяких - 7 метрів. По-перше, такий монтаж буде найбільш вигідним у фінансовому плані, а по-друге, продуктивність кондіціонера в даному випадку буде максимальній. Однак, якщо приміщення велике, то варто подумати про ті, щоб розподіл потоків холодного або теплого повітря від кондіціонера вироблялося рівномірно. В даному випадку краще збільшити довжину траси до максимально допустимої позначки, нехай навіть продуктивність його скоротитися на 3-5 %.

При монтажі кондіціонера під стелею необхідно, щоб відстань від внутрішнього блоку до нього здатність здатність становило не менше 10 див. У разі, якщо внутрішній корпус агрегату монтується над меблями - комодом, шафою, антресолями і пр., висота від предмета інтер'єру єру єру до блоку повинна бути не менше 70 сантиметрів, а краще 1 метр. Все це необхідно для ефективної циркуляції повітря.

Вирішуючи встановити кондиціонер в спальні над ліжком або навпроти неї, краще віддавати перевагу першому варіанту, щоб холодні потоки повітря не булі спрямовані прямо на людину. В офісах важливо, щоб основний потік холоду циркулював між робочими місцями.

Фахівці компанії "Київ Комфорт" допоможуть вам вибрати оптимальне місце для установки кондіціонера з точки зору естетики, ергономіки і комфорту. Ознайомитися з переліком послуг і прайсом ви зможете на сайті kievkomfort.com.ua.

Популярні продукти