Що таке припливно-витяжна вентиляція: як вона працює? — Київ Комфорт

Що таке припливно-витяжна вентиляція: як вона працює?


У невеликих квартирах роль природної вентиляції виконують відкриті вікна, а також повітроводи, встановлені на кухні або в санвузлі. Сьогодні особливою популярністю користуються пластикові вікна, які відрізняються герметичністю, відсутністю протягів, низьким рівнем шуму і привабливим зовнішнім поглядом. При цьому порушується природна вентиляції, в результаті чого підвищується вологість у приміщенні, утворюється жирний наліт на стінках в кухні, часто запотівають вікна, з'єднання єднання єднання являється грибок і цвіль, збільшується ризик розвитку захворювань дихальної системи жителів будинку або квартири. Таку проблему можна вирішити за допомогою приточно-витяжної вентиляції.

Що таке припливно-витяжна вентиляція?

Вона являє собою спеціальне обладнання, яке допомагає створити і підтримувати сприятливий мікроклімат в приміщенні. Така система одночасно виконує кілька функцій:

  • забезпечує чистим і свіжим повітрям приміщення;
  • очищає повітря від пилу і неприємних запахів;
  • нагріває повітря (при наявності спеціального обладнання).

Припливно-витяжна вентиляція особливо актуальна для квартир і будинків площею більше 100 кв. метрів, офісних центрів, готелів та інших приміщень з великим скупченням людей, а також там, де порушена система природної вентиляції.

Припливно-витяжна вентиляція з рекуперацією

Окремої уваги заслуговує система припливно-витяжної вентиляції з рекуперацією. Така установка відрізняється наявністю спеціального пристрою — рекуператора, який частково нагріває входять повітряні потоки. Цей апарат є теплообмінником. Повітря, що витягується з приміщення, проходити через рекуператор і віддає тепло свіжому повітрю, який надійшов з вулиці.

Завдяки такій установці можна значно заощадити на обігріві, особливо в зимовий період часу. Крім того, припливно-витяжна вентиляція з рекуперацією може і охолоджувати повітря, що особливо актуально для спекотного літа.

Як працює припливно-витяжна вентиляція?

Принцип роботи припливно-витяжної вентиляції досить простий. Така установка являє собою невеликий корпус, в якому розташовані система примусового нагнітання і фільтр. Потужність вентилятора підбирається індивідуально, з урахуванням особливостей і розміру приміщення. Система має два канали:

  • канал подачі, за яким свіже повітря надходить в установку, проходити через повітряний фільтр, очищається, підігрівається (якщо є рекуператор) і доставляється в приміщення;
  • канал паркану, за яким відбувається виведення «відпрацьованого» повітря з приміщення.

Циркуляція повітря по двох каналах проходити одночасно, при цьому вони не змішуються між собою.

За бажанням власника установку можна доповнити різними системами фільтрації та іншими додатковими пристроями. Головне — процес монтажу довірити професіоналам. Компанія «Київ Комфорт» пропонує широкий вибір систем припливно-витяжної вентиляції, а також послуги з установки і обслуговування. Більше деталей — на сайті https://www.kievkomfort.com.ua або за вказаними телефонами.

 

Популярні продукти