Як самому встановити кондиціонер — Київ Комфорт

Як самому встановити кондиціонер


У даній статті ми у загальних рисах розповімо про те, як самостійно встановити кондиціонер, але відразу варто сказати, що якщо у вас немає досвіду і розуміння специфіки питання, краще довірити установку обізнаній фахівця, який знає, як це зробити правильно в квартирі або будинку.

Для того, щоб встановити кондиціонер самому, вам потрібно:

  • сам кондиціонер, відповідний вимогам приміщення;
  • відведений під монтаж місце в кімнаті;
  • матеріали: мідна труба (два діаметра), провід, дренажний шланг, термофлекс, дюбелі, кронштейни, цвяхи, заглушки, кабель-канал;
  • інструменти: рівень, перфоратори (великий і малий), бур по бетону, вальцювання, вакуум-насос;

 

При установці кондиціонера необхідно пам " ятати, що в разі, коли це робиться самостійно, виробник і продавець не несуть гарантійної відповідальності за експлуатацію. Встановлюйте зовнішній блок в зоні вільної доступності, щоб при необхідності ремонту не довелося викликати висотників. Внутрішній блок розміщуйте на вільній стіні без прямого перетину з місцем постійного відпочинку.

Межблочная траса не повинна бути довгою – це знижує ефективність роботи обладнання. Після визначення локації блоків необхідно прокласти тунель для міжблочний траси. Використовуйте рівень і пробуріть наскрізний отвір не менше 5 см в діаметрі.

Для установки зовнішнього блоку слід використовувати кронштейни, які зможуть утримувати його на вазі на відстані 10 см від стіни. Далі проводитися вальцювання електропроводів і фреонових трубок, вакуумування і ізоляція вуличної частини траси термофлексом.

Якщо всі ці маніпуляції занадто складні, істотно простіше встановити мобільний кондиціонер, який не вимагає специфічного монтажу. Знайте підходящу модель ви зможете на сайті kievkomfort.com.ua.

Популярні продукти