Що таке мобільний кондиціонер? Як встановити, вибрати і де купити мобільний кондиціонер — Київ Комфорт

Що таке мобільний кондиціонер? Як встановити, вибрати і де купити мобільний кондиціонер


У приміщеннях, де з якихось причин немає можливості встановити спліт-систему, можна створити комфортний мікроклімат за допомогою мобільного кондіціонера.

Що таке мобільний кондиціонер: переваги та недоліки

Мобільний кондиціонер являє собою єдиний моноблок, схожий по своїй конструкції зі стаціонарними віконними моделями, який призначений для охолодження та обігріву як житлових, як і господарських приміщень.

Головними перевагами мобільних кондиціонерів є: відсутність необхідності монтажу і можливість їх легкого транспортування. З недоліків таких кліматичних систем слід виділити: високий рівень шуму від компресора, скупчування конденсату в спеціальний контейнер, з якого зібрану воду регулярно потрібно зливати, а також порівняно високі ціни. Хоча всі ці "проблеми" мобільних кондиціонерів досить умовні і з розвитком інноваційних технологій швидко вирішуються виробниками.

В даний час багато прогресивні азіатські торгові марки пропонують як економічні модельні ряди, так і обладнання преміум-класу зі зниженим рівнем шуму та водовідведенням конденсату разом з теплим повітрям через гофрований шланг на вулицю.

Як встановити мобільний кондиціонер

Мобільні кондиціонери - єдиний вид кліматичної техніки, призначеної для охолодження повітря, який не вимагає професійного монтажу і практично готовий до експлуатації відразу після покупки. Все, що потрібно зробити, це підключити до електроживлення кондиціонер, вставити в корпус гофрований шланг і вивести його край у вікно або спеціально підготовлений отвір.

Принцип роботи мобільних кондиціонерів на охолодження і нагрівання повітря

Моноблок мобільного кондіціонера має по два повітрозабірних і випускних отвору. Основні вентиляційний отвір розташовується, як правило, у верхній частині тильної панелі. Через нього повітря потрапляє в кондиціонер, охолоджується, фільтрується і подається в приміщення вже допомогою випускного отвору.

Другий повітрозабірний відділ знаходиться в нижній частині задньої панелі агрегату і служить для відведення теплого повітря, який виділяється в результаті функціонування самого кондіціонера.

Мобільні кліматичні системи з функцією обігріву працюють по двом принципам: як тепловентилятор або як тепловий насос.

Як вибрати мобільний кондиціонер і де купити

Вибір мобільного кондіціонера повинен ґрунтуватися, перш за все, на визначенні необхідної потужності агрегату залежно від площі приміщення, а також від особистих уподобань покупця щодо його дизайну.

В ідеалі краще вибирати моделі з низьким рівнем шуму, додатковими опціями обігріву, вентиляції та іонізації повітря і з налагодженою системою водовідведення.

Купити оптимальну модель мобільного кондіціонера в Україні можна в компанії "Київ Комфорт". Ознайомитися з представленим асортиментом і цінами на товар можна на офіційному сайті компанії kievkomfort.com.ua.

Популярні продукти