Як заправити кондиціонер своїми руками — Київ Комфорт

Як заправити кондиціонер своїми руками


Оскільки фреон грає одну з визначальних ролей у роботі будь-якого кондиціонера, виконуючи функцію теплообміну (забирає тепло при випаровуванні і віддає його при конденсації), його наявність в кліматичній системі має бути постійним.

Однак з'єднання єднання єднання міжблочний траси, що проводитись зазвичай вальцюванням, сприяє природній витоку хладагента, нормальний рівень якої становить близько 6-8 % на рік. Коли кількість фреону знижується, кондиціонер перестає працювати на повну потужність. Ознаки нестачі охолоджуючої рідини добре помітні:

  • температура в приміщенні при працюючому кондиціонері змінюється повільно;
  • на з'єднання єднання об'єднання об'єднаннях міжблочний траси з'єднання єднання явилися паморозь та іній.

Також діагностувати шлюб холодоагенту може майстер при профілактичному огляді обладнання. Як правило, якщо ви запрошуєте кваліфікованого фахівця, він відразу пропонує заправити кондиціонер фреоном на місці. Компанія «Київ Комфорт» надає своїм клієнтам таку послугу, вартість якої ви можете дізнатися на сайті kievkomfort.com.ua у розділі додаткового сервісу.

Однак можлива також заправка кондиціонера своїми руками, яка виконується в домашніх умовах. Для цього вам знадобиться:

  • спершу вивчити інструкцію по обслуговуванню саме вашої моделі кондиціонера;
  • самостійно спорожнити систему азотом;
  • вакуумувати з допомогою вакуумного насоса систему, заодно перевіривши її герметичність;
  • використовуючи ваги і монометрическую станцію, акуратно заправити фреон.

Якщо ви ніколи не бачили, як відбувається ця процедура, заправити кондиціонер перший раз краще довірити професіоналу, який зможе не просто продемонструвати всі етапи заправки, але і пояснити кожен крок.

Популярні продукти