Опалення кондиціонером взимку | Обігрів спліт-системою будинку ➤ Київ Комфорт

Варто використати кондиціонер для обігріву?


Опалення кондиціонером

Більшість людей сприймає кондиціонер, як пристрій для охолодження повітря в літню спеку. Адже багато сучасних кондиціонерів оснащені і функцією обігріву. Вона дозволяє створювати тепло та затишок у період міжсезоння, коли опалення ще не включене, або вже вимкнено, а через відсутність тепла на вулиці холодно, сиро та незатишно у квартирі. Звичайний кондиціонер може використовуватися як обігрівач лише до зовнішньої температури до –5… -7оС. А чи можна опалюватись кондиціонером узимку? Таке питання, напевно, цікавить кожного, хто хоче мінімізувати свої витрати на опалення в умовах постійного зростання цін на енергоносії та збільшення тарифів на централізоване теплопостачання. Опалення кондиціонером можливе, але для цього потрібно вибрати відповідний пристрій.

Варто використати кондиціонер для обігріву? фото 1

Який потрібен кондиціонер для обігріву взимку

Якщо Ви хочете опалювати кондиціонером будинок чи квартиру, слід вибирати спліт-систему з інверторним керуванням роботи компресора. Основна частина таких пристроїв може працювати на обігрів при температурі зовнішнього повітря до 15оС. Але при низьких температурах є ризик зледеніння зовнішнього блоку навіть у таких спліт-системах. Тому для надійного та ефективного обігріву будинку чи квартири кондиціонером узимку підійде лише модель із вбудованим зимовим комплектом. Такі пристрої відрізняються наявністю:

  • компресора з інверторним керуванням, підігрівом та утепленням;
  • системи підігріву піддону зовнішнього блоку;
  • проміжного впорскування в компресор парів фреону, що підвищує ефективність нагрівання повітря в приміщенні за низьких температур зовнішнього середовища;
  • збільшений теплообмінник зовнішнього блоку;
  • регулятора числа обертів вентилятора зовнішнього блоку.

Опалення квартири, приватного будинку або дачі взимку можливе лише інверторним кондиціонером, в характеристиках якого виробник вказав, що його можна використовувати на обігрів при температурі повітря на вулиці до 20… -30 градусів. У каталозі інтернет-магазину «Київ Комфорт» Ви знайдете великий вибір таких спліт-систем різної потужності та дизайну від провідних світових виробників.

Варто використати кондиціонер для обігріву? фото 2

Обігрів будинку спліт-системою взимку: плюси та мінуси

Використання інверторного кондиціонера на опалення взимку має низку істотних переваг над іншими способами обігріву:

  • економічність, оскільки для нагрівання повітря в приміщенні не використовуються дорогі енергоносії, а електрика витрачається не на вироблення тепла, а лише на його переміщення по контуру пристрою. Енергоефективність кондиціонера, що працює в режимі теплового насоса в 3-5 разів вище, ніж у електрообігрівачів, газових, твердопаливних та електричних котлів;
  • простіший і недорогий монтаж, порівняно з установкою котла та пристроєм системи опалення (розведенням труб, монтажем радіаторів, отриманням дозволів та погоджень від контролюючих органів, як того вимагає використання газового опалювального обладнання);<< /li>
  • безпека завдяки відсутності процесу горіння з виділенням продуктів згоряння. До того ж, кондиціонер використовує не вибухонебезпечне паливо, на відміну від газового котла;
  • швидке прогрівання кімнати до комфортної температури протягом 5-15 хвилин, залежно від площі. Це особливо зручно при опаленні спліт-системою робочого чи офісного приміщення, температура в якому різко знижується за ніч;
  • збереження якості повітря в приміщенні – кондиціонер менше сушить повітря ніж інші види опалення. До того ж, сучасні кондиціонери оснащуються системами очищення повітря, функціями зволоження та іонізації.

Крім того, під час опалення кондиціонером Ви можете контролювати та регулювати температурний режим, перебуваючи далеко від будинку, завдяки наявності у більшості моделей модуля Wi-Fi.

Єдиним вагомим недоліком опалення за допомогою кондиціонера є висока вартість спліт-систем, які оснащені зимовим комплектом. Однак, враховуючи економічність такого способу обігріву, вкладені у купівлю зимової спліт-системи кошти швидко окупаються. А використовувати її Ви можете цілий рік, у тому числі влітку для охолодження.

Чи може кондиціонер замінити опалення

За своїми експлуатаційними характеристиками обігрів приміщення кондиціонером з функцією теплового насоса цілком може стати альтернативою іншим способам опалення та замінити їх. При необхідності опалення двох і більше кімнат слід вибирати спліт-систему канального типу відповідної продуктивності по теплу. Але навіть, використовуючи обігрів за допомогою кондиціонера як додаткове джерело тепла (наприклад, до газового котла) Ви зможете на 60% знизити витрати на опалення взимку.

Ну, а спроектувати опалуня будинку спліт-системою, і підібрати відповідний пристрій допоможуть фахівці компанії «Київ Комфорт». 

Варто використати кондиціонер для обігріву? фото 3

Топ-7 кондиціонерів для опалення
Модель Ціна, грн Коефіцієнт нагріву COP Потребление тепла KW .
CH-S09FTXHV-B-NG от 49360 5,2 0,53
CH-S09FTXAM2S от 44760 4,67 0,75
CH-S09FTXTB2S-NG от 41560 6,7 0,75
GWH09QD-S6DBD2A от 48664 4,70 0,75
GWH09YD-S6DBA2A от 55498 4,70 0,75
CH-S09FTXLA2-NG от 28960 5,1 0,61
ASW/AS-H09JAR3DI от 21465 4,00 0,85

Популярні продукти